2015. augusztus 13., csütörtök

Pozitív dallamok - A mai slágerekről

Üdvözlök  mindenkit!

Mint tudjuk, a legfrisebb slágerek mostanában a perverzió témáját ölelték körül, amiben én magam nem sok értéket látok. Egy-két ilyen számnak valóban remek a zenei alapja, az énekesek is lehetnek tehetségesek, de a szövegről, és a videoklippekről már semmi pozitívat nem lehet elmondani. Nézzünk is egy példát az érthetőség kedvéért..



Ez a szám egészen konkrétan arról szól, hogy semmi más nem lényeges, csak a hátsó fertáj, és a szexuális téren nyújtott teljesítmény. Emelett szó van benne drogozásról, élősködésről, pénzről, és töménytelen mennyiségű popsiról. Véleményem szerint Nicki a plasztikák előtt egy rendkívül csinos nő volt, valamint rendkívül tehetséges rapper. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy ezt elpazarolja a hasonló jelentéktelen, mondanivalótól teljesen mentes zenéire, mint például ez. A tehetségével rengeteg pozitív, hasznos üzenetet is adhatna át, de legnagyobb bánatomra nem teszi. A zenét a címre kattintva tekinthetitek meg.


Szerencsére az idő előrehaladtával újra utat törnek magukat a pozitív, tanító jellegű számok, és jóra törekvő előadók. Hoztam nektek néhányat, mindenféle műfajból, hogy válogathassatok, és motiválódhassatok belőlük.

Ezt a remek számot a kedvenceim közé sorolom, még úgy is, hogy nem vagy túl nagy rap rajongó. Nagyon szeretem DENIZ munkásságát, mert pályafutása kezdete óta hasonlóan színvonalas, biztató számokat ad ki a kezei közül, amelyek sokatmondó szövegekkel rendelkeznek. A fent említett alkotása arról szól, hogy vegyük észre a magunk körül történő csodákat, és azt, hogy mi magunk is azok vgyunk, csak nem vesszük észre. Mindenkinek ajánlom mind a számot, mind az előadót. A zenét a címre kattintva érhetitek el.


Axwell /\ Ingrosso - Sun Is Shining

Bevallom őszintén, ezelőtt a szám előtt semmit sem hallottam még a két előadótól együtt. Külön-külön is csak egy-egy zenét kaptam el tőlük a rádióban, de valahogy sosem fogott meg. Ebből a számból árad a pozitivitás. A zenei része is nagyon fülbemászó volt a számomra, de amit közvetít, az még inkább. Dióhéjban arról szól, hogy minden rendben lesz, és hogy úgy ragyogunk, mint a nap. A zenét a címre kattintva tudjátok meghallgatni.



Ez az alkotás szintén a személyes kedvenceim közé tartozik, és a blog zenelejátszójában is megtalálható. Elsősorban nem a biztatás a célja, de örültem, hogy találhattam egy ilyen aranyos, szeretetközpontú dalt a topslágerek között. Életerős, és szívmelengető szám, aminek a szeretet/szerelem áll a középpontjában.


Sajnos ma már az éves toplisták nem valami értékesek, inkább azok az alkotások kapnak figyelmet, és hírnevet,amelyek mindenféle érték nélkül beletuszkolnak néhány káromkodást, és alulöltözött nőket egy zenei alapba. Persze kinek a pap, kinek a paplan, de szerintem számtalan tehetséges zenész adhatna át pozitív üzenetet, illetve segítséget azoknak, akik szeretik a zenét, és erőt kapnak belőle. Szomorú, és eléggé alacsony színvonalú a többség, de szerencsére olybá tűnik, hogy kezdenek újra visszatérni, illetve "divatba jönni" a fent említett slágerek.

A pozitív gondolkodást, illetve az értéket a művészeten keresztül lehet a legjobban továbbadni, ezért görbül lefelé a szám, amikor bekapcsolom a rádiót. Sajnos ez nem csak a zenére, igaz az írókra is, akik remek történetek, illetve érdekfeszítő cikkek helyett a sablont közvetítik. Így, a cikkem végére csak egyetlen tanácsot adhatok. Törekedjetek arra, hogy egyediek, és értékesek maradjatok!


 Köszönöm, hogy végigolvastad, remélem tetszett!:) Kérlek, írd le nekem a véleményed kommentben, vagy chaten, esetleg pipálj!

Köszönöm, QuinnLinette






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése