2015. július 23., csütörtök

A hobbikról

Üdvözöllek, kedves olvasó!

Természetesen mindannyiunknak akadnak bőven unalmas órái, főleg a nyáron, ezért az első heti témánk nem más lesz, mint a hobbik. Egy hasznos kis listát készítettem arról, mi mindent csinálhatunk, ha nyáron túl sok a szabadidőnk, és lekötnénk magunkat valamivel.




1. SPORT
Nem csak, hogy nem unatkozunk, miközben sportolunk, de a szervezetünknek is nagyon jó, ráadásul számtalan sportág közül válogathatunk, hogy biztosan megtaláljuk a magunknak valót. Ha esetleg nem vagyunk magunkkal elégedettek, sokat segíthet ezen a problémán is. Önbizalmat ad, és a külsőnk is sokkal egészségesebb, sugárzóbb lehet. Természetesen ne felejtsük el pótolni a folyadékot,  ha sportolunk,főleg ebben a hőségben! 

Ha esetleg nem tudnánk, milyen mozgásformát próbáljunk ki, elég csak utánakeresni a neten: máris küzdő-, erőnléti-, versenyszerű-, és még számtalan másfajta sportággal találkozhatunk.



2. RAJZOLÁS, ILLETVE FESTÉS
A következő elfoglaltsághoz már szükség van némi kézügyességre, ám ha nincs, fejleszthetjük azt. Ha kitartóan rajzolunk minden nap, vagy akár csak minden héten (egészen addig, amíg élvezzük), egy-két éven belül olyan dolgokat tudunk majd alkotni, amikről nem is gondoltuk volna, hogy valaha menne. Nagyon fontos, hogy azt, és úgy rajzoljunk, ami nekünk tetszik. A kezdőknek ajánlott a másolás, pár hónap elteltével saját kútfőből is jönnek majd az ötletek. Maradjunk mindig kitartóak, és ne féljünk tanácsot kérni más művészektől! 



3.ÍRÁS, BLOGOLÁS
Az írás, akár versről, akár novelláról vagy regényről beszélünk, minden esetben fejleszti a fantáziánkat, helyesírásunkat, és szókincsünket is bővíti, de ehhez természetesen az kell, hogy sokat olvassunk! 
Az írás, akár a festés vagy a rajzolás, fantasztikus módja az önkifejezésnek. Alkothatunk történeteket, kezdhetünk blogot (aminek a desingolásával akár napok is elmennek ), ami lehet az internetes naplónk, vagy kis újságunk, inspirálhatunk vele embereket, és megoszthatjuk történeteinket. Fontos, hogy igényes munkát publikálj, ajánlott először Word-ben gyakorolni. A desingolást is gyakorolhatjuk, a neten rengeteg segítséget találunk a kódolással kapcsolatban is. Ha már a külső kész, jöhetnek a bejegyzések! Ha nem túl jó a helyesírásunk, fogadjunk fel egy bétát, aki ellenőrzi munkánkat a közzététel előtt.
Fontos, hogy ne csak a feliratkozók, és a "hírnév" miatt indítsunk blogot, mert az azonnal feltűnik az olvasóknak, és nem lesz túl minőségi.


4. OLVASÁS
Az olvasás egy izgalmas, és hasznos hobbi. Bővíti szókincsünket, íráskészségünk javul, illetve helyesírásunk is csiszolódik. Izgalmas történetekbe csöppenhetünk, amik elgondolkoztatnak, vagy éppen megihletnek, valamint a sokezer fajta könyv között biztosan találunk magunknak valót. Az internet tömve van igényes könyvajánlókkal, amiket átolvasva jobbnál jobb műveket ismerhetünk meg. 
Ha éppen elköltöttük gondosan gyűjtögetett zsebpénzünket, váltsunk olvasójegyet a közeli könyvtárba! Ha nagyvárosban lakunk, még szerencsésebbek vagyunk: A nagyobb könyvtárakban sokkal több alkotás közül válogathatunk.
Számtalan könyv megtalálható blogokon, illetve csoportokban PDF, illetve E-book formájában.


5.FŐZÉS, SÜTÉS
A főzés, illetve sütés remek hobbi lehet, hiszen számtalan finomságot el tudunk majd készíteni magunknak, a barátainknak, illetve a családnak. Esetleg a párunkat is meglephetjük vele, ha szereti a hasát, mindenképpen örülni fog neki.
Sok receptet találhatunk weboldalakon, érdeklődhetünk a szüleinktől, nagyszüleinktől, vagy akár fel is mászhatunk a polc tetején porosodó receptes könyvért.
Egészséges életmódba is kezdhetünk ezzel a hobbival: hiszen a salátákat jóval könnyebb elkészíteni, mint egy tortát. Űzhetjük ezt a tevékenységet barátokkal, velük még a közös bevásárlás is sokkal viccesebb, nem igaz?


6.FELFEDEZÉS
Mindig is voltak olyan helyek, ahová el akartunk jutni, igaz? A városban, az országban, szerte az egész világon. Remek elfoglaltság lehet felfedezni ezeket a helyeket, és ha nem is áll módunkban elsőosztályon elrepülni Párizsba, akkor csak nézzünk körül pár településsel lejjebb, ahová még biciklivel is eljuthatunk.
Talán megtaláljuk új kedvenc parkunkat, találkozhatunk új emberekkel, és szép tájakat is láthatunk. Fújjuk fel régi biciklink kerekét, és ne féljünk elindulni! 


7.FOTÓZÁS
Ha már résztveszünk egy kiadós túrán, biztosan meg szeretnék örökíteni otthoni fotóalbumunkba, megmutatni a családnak, a barátoknak, hogy milyen szép helyen is jártunk. Mi erre a legjobb módszer? Fotózzuk le! Egy szép tájkép, egy óriási fa, egy aranyos gyík, vagy őzike, egy erdei földút: Mindenről lehet szép képet készíteni. Ha nincs is szuper kameránk, a mai telefonok is remek képeket lőnek. Ha viszont már több, mint hobbi szinten szeretnék fotózni, akkor mindenképpen gyűjtsünk egy jobb kamerára! 
A képeket nem kell agyonszerkeszteni, de némi utómunka nem mindig árt. Rengeteg képszerkesztőt találhatunk, amik kezelésének a megtanulásával szintén sok időt eltölthetünk. 


Remélem hasznos kis tippeket adtam nektek, és már nem unatkoztok!
Találkozunk jövőhét csütörtökön, egy újabb heti témával.

Quinn Linette







2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, de hobbik közé sorolnék még pár dolgot: ilyen például egyeseknek a zene, ezen belül valakinek az ének, van akinek a tánc vagy hangszeren játszás, esetleg csak zene hallgatás.
    Szerintem hobbi(bár nem mindenki szereti) az anime nézés, de szerintem ha nem is animét valamilyen sorozat vagy film biztos elnyeri az érdeklődését valakinek.

    A többit szerintem mind említetted. Köszönöm, ha megfogadod a tánácsot, amúgy nagyon tetszett a bejegyzésed ^^ ❤

    xxx
    Mercédesz :* ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Merci! ^^ <3
      Nagyon szépen köszönöm a kommented, és teljesen igazad van, emberfüggő, hogy kinek mi a hobbi.:)

      xx
      QuinnLinette

      Törlés